יום ראשון, 17 במרץ 2019

פסילת אי התאמה אישיותית


רישיון נהיגה הכרחי במדינת ישראל
רישיון הנהיגה שלנו הוא למעשה הרגליים שלנו בדרך לעבודה או לחופשות משפחתיות וטיולים בימי שבת. גם כשיש תחבורה ציבורית טובה, מה שנדיר מאוד בארץ, רבים יעדיפו להשתמש ברכב הפרטי שלהם. ההשלכות של חיים ללא רישיון נהיגה יכולות להיות קשות מאוד ואף לפגוע לא רק באיכות חייכם אלא ביכולת שלכם לעבוד ולהתפרנס. הרישיון הוא ההסכם של הנהגים עם המדינה, המדינה מאפשרת לנו לנהוג בתנאי שנעמוד בכל הכללים והתנאים בדרכים וגם מבחינה רפואית. אי התאמה אישיותית היא אחד מהרגעים שבהם אנו יכולים להפר את ההסכם הזה ולמצוא את עצמנו ללא רישיון נהיגה.  

מהי אי התאמה אישיותית?
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, או בקיצור של המרב"ד, הוא למעשה הרופא של משרד הרישוי והוא זה שמחליט איזה נהג כשיר לנהוג ואיזה לא. הבדיקה יכולה להתבצע על ידו או על ידי אחד הגופים שלו כאשר הוא זה שמחליט מי יכול לנהוג ומי לא, כאשר בדיקות אצלו יש לעבור בתנאים מסוימים כמו למשל כאשר רוצים להוציא רישיון לנהיגה ברכב ציבורי, נהיגה על רכב כבד וכולה. פסילת אי התאמה אישיותית היא כל מצב שבו האדם אינו כשיר לנהוג מכל סיבה שהיא, סיבה שיכולה להיות פסיכולוגית, כמו למשל התמכרות לאלכוהול וכן הלאה.


האם יש משהו שניתן לשינוי ההחלטה?
גם אם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים פסל את הרישיון שלכם בגין אי התאמה אישיותית בין אם מדובר על טיעון שקשור להתנהגות שלכם או מבחינה רפרואית תוכלו לשכור את שירותיו של עורך דין ולערער. הערעור יכול להיות מוגש גם עצמאית אך חשוב לזכור שיש לכם 30 יום מרגע ההחלטה להגיש את הערעור ל-ועדת ערר ומומלץ להיעזר בעורך דין כיוון שהוא יודע כיצד לחלץ אתכם מאי התאמה אישיותית יותר טוב מכולם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה