איזה יתרון יש לפתיחת חברה? מדוע כדאי לבעל עסק לעבור מתפקוד כעצמאי לתפקוד תחת חברה בע"מ? מה כולל התהליך של פתיחת חברה? שאלות אלו מעסיקות אנשי עסק רבים אשר מתעניינים בתהליך רישום החברה. כעיקרון, פתיחת חברה הינו צעד כלכלי ומשפטי יעיל ביותר, אשר יכול להביא לשיפורים משמעותיים בשני התחומים.
מה שכן חשוב לדעת, הוא שבטרם עורכים כל חשיבה על שינוי בסטאטוס העסק, יש לבצע בדיקות בשטח אל מול כל גורמי המקצוע הרלבנטיים, אשר מומחים בתחום. הכוונה היא בעיקר אל עורך דין חברות מקצועי ומיומן, וכמובן גם רואה החשבון שמלווה אתכם ואת העסק שלכם.
כיצד פתיחת חברה מועילה מבחינה כלכלית ומשפטית?
ראשית, יש להבין כי תהליך פתיחת חברה יוצר הפרדה בין בעלי המניות ובין הנושים. באופן כזה, כל הליך משפטי אשר נעשה מול יזמי החברה, יצטרך להיעשות מול התאגיד, כלומר- מול החברה, ולא מול היזמים עצמם. באופן כזה, היזמים זוכים להגנה משפטית תחת מסך התאגיד. כמו כן, בעלי החברה זוכים למספר יתרונות בתחום החשבונאות: בעלי החברה הם שקובעים לעצמם את גובה המשכורת, מה שמשפיע כמובן על גובה מיסי הבריאות והביטוח הלאומי אשר נגבה מהם. מעבר לכך, חברות משלמות סכום מופחת גם בגביית מס הכנסה, ולעיתים הן משלמות רק מחצית מהסכום.
מה כולל תהליך של פתיחת חברה?
ראשית, על מנת לפתוח חברה יש להגיש לרשם החברות טופס 1 שבתוספת לתקנות החברות (דיווח, רישום וטפסים), תש"ס -1999. לכך יש לצרף תקנון חברה, הצהרה של בעלי המניות של החברה, והצהרת הדירקטורים הראשונים של החברה. מעבר לכך, יש צורך לשלם איגרת רישום. במידה ורשם החברות מצא כי קוימו כל הדרישות הכלולות לפי חוק בתהליך הרישום, הוא ירשום את החברה. בסוף התהליך, יינתן לחברה מספר רישום.
החשיבות הרבה של תקנון מפורט כהלכה
בעת הקמת החברה, יש לקבוע תקנון מפורט, אשר מסדר את הזכויות בין בעלי המניות והחברה. יזמים אשר מוותרים על תקנון מפורט, יכולים להסתכן בסכסוכים משפטיים ארוכים וקשים.